.

Machete (2010) Mačetė

small poster image


Išvertė: stasius, prof.
Atsiuntė:
Kristina

Žanras: Veiksmas | Komedija | Nusikaltimas

Režisavo: Ethan Maniquis, Robert Rodriguez
Aktoriai: Danny Trejo, Robert De Niro, Jessica Alba, Steven Seagal, Michelle Rodriguez ir kiti.

Siužetas: Mačetė – samdomas žudikas. Jo specializaciją nuspėti nesunku: jis tobulai valdo mačetę. Kažkada Mačetė dirbo narkotikų baronui Toresui, bet dabar, pasprukęs iš barono nagų, jis keliauja po Teksaso miestus ir ieško darbo. Vieną dieną jis netikėtai susipažįsta su verslininku Maiklu Benzu, kuris pasiūlo jam nemenką sumelę už senatoriaus MakLaflino nužudymą.

MakLaflinas – korumpuotas senatorius, kuris neseniai pradėjo kampaniją prieš nelegalius imigrantus. Jo planas - išvalyti Teksasą nuo visų atėjūnų, kurie neturi Amerikos pilietybės. Tačiau Mačetei nepaisant to, jog jis pats imigrantas iš Meksikos, tai įspūdžio nepadaro. Jam įspūdį palieka tik suma, kurią Maiklas Benzas pasiūlo už senatoriaus žmogžudystę.

Pasikėsinimui į MakLafliną Mačetė pasirenka viešą senatoriaus pasisakymą. Tačiau nusitaikęs į senatorių, Mačetė pastebi, jog ir pats atsidūrė kažkieno taikiklyje. Nespėjęs susivokti, samdomas žudikas gauna pavojingą šūvį į petį. Atrodo kažkas pakišo Mačetę. Samdomas žudikas netrunka sumoti, jog žmogus, pasamdęs jam žudiką yra Maiklas Benzas – tas pats, kuris užsakė senatorių MakLafliną. Vos išnešęs sveiką kailį iš ligoninės, kur į jį vėl pasikėsinama, Mačetė stoja į karo taką.

Tačiau jį vaikosi ne vienas priešas: Maiklas Benzas drauge su tikruoju Mačetės užsakovu, Amerikos Imigracijos departamento pareigūnė Sartana ir nuožmus Toreso pasamdytas žudikas. Deja, jie pamiršo, jog Mačetė senas vilkas samdomų žmogžudysčių versle ir žino, ko griebtis ir ką pasitelkti patekus į nelaimę. Jis turi pagalbininkų. Tai jo brolis kunigas, turintis gana tamsią praeitį kaip Dievo tarnui, ir Luz, kurios patraukli išvaizda ir moteriškas švelnumas slepia pražūtingą ranką. Mačetė užantyje slepia ne tik peilių kolekciją, bet ir dar vieną kozirį - Eiprilę, Maiklo Benzo dukterį... Užverda žūtbūtinė kova.

spacer

Išvertė/ripino - Atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
stasius - Kristina LT 1 srt - -
prof. - partizanas LT 1 srt 23,976 -