.

Black Swan (2010) Juodoji Gulbė

small poster image


Išvertė: x
Atsiuntė:
Kristina

Žanras: Drama | Paslaptis | Trileris

Režisavo: Darren Aronofsky
Aktoriai: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel, Barbara Hershey, Winona Ryder ir kiti.

Siužetas: Nina – jauna ir talentinga balerina, visiškai atidavusi save baletui. Mergina gyvena su mama Erica, kuri kontroliuoja kiekvieną merginos žingsnį ir reikalauja maksimaliai gerai ir meistriškai šokti ir pasiekti balerinos karjeros viršūnę.

Savaime suprantama, Nina niekada neturėjo jokio asmeninio gyvenimo. Teatre baletmeisteris Thomas Leroy kuria naują "Gulbių ežero" versiją. Pagrindinio vaidmens atlikėja keičiama jaunesne ir talentingesne. Kanditatė į jos vietą – Nina, turėsianti suvaidinti baltąją ir juodąją gulbes, įkūnijančias nekaltumą ir aistrą, šviesiąją ir tamsiąją asmenybės puses. Mergina idealiai atitinka visus pagrindinio vaidmens atlikėjai keliamus reikalavimus. Tačiau ar sugebės tyra ir švelni Nina įtikanamai suvaidinti aistringą ir pagiežingą juodąją gulbę?

Įrodžiusi Thomui, jog yra pasiruošusi atlikti šį vaidmenį, Nina ima nerimauti – jos gyvenime pradeda dėtis keisti dalykai. Besiruošdama vaidmeniui ir ieškodama savo juodosios pusės, balerina visur pastebi be galo į save panašią merginą Lilly. Neilgai trukus Lilly pasirodo baleto repeticijoje. Ji taip pat šokėja, tačiau visiška Ninos priešingybė – aistringa, lengvabūdė ir nenuspėjama mergina šoka taip gracingai ir lengvai, tarsi tai jai įgimta. Nina bijo naujosios šokėjos, tačiau kartu jaučia jai trauką.

Besimezgantys ryšiai tarp merginų pateikia Ninai staigmeną – vieną dieną repeticijos metu Lilly šoka jos partiją, užima jos vietą, tampa vis panašesne į ją. Kas tai? Ninos vaizduotės vaisiai? O gal iš tiesų Lilly atėjo tam, kad užimtų Ninos vietą? O ką reiškia tos keistos žaizdos ant Ninos menčių, tarsi jai tuoj tuoj išdygs juodi sparnai?

spacer

Išvertė/ripino/šaltinis - Atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
x - Kristina LT 1 srt 23,976 BR