.

See You Up There / Au Revoir Là-haut (2017)
Iki Pasimatymo Ten

small poster image


Išvertė: Aurika_Us.
Atsiuntė:
Partizanas

Žanras: Komedija, Nusikaltimas, Drama

Režisavo: Albert Dupontel
Aktoriai: Nahuel Pérez Biscayart, Albert Dupontel, Laurent Lafitte ir kiti.

Siužetas: Pagal Pierre'o Lemaitre'o romaną, 2013 m. pelniusį Gonkūrų premiją, sukurtas antikarinis filmas pasakoja apie karo žiaurumus ir dvasines žaizdas, atsirandančias, kai, atlikę patriotinę pareigą, kariai grįžta namo.

Paskutinės Pirmojo pasaulinio karo dienos. Kapitonas Pradelis, ciniškas niekšelis, kuriam žmogaus gyvybė nieko nereiškia, siunčia į žvalgybą, tai yra į žūtį, du eilinius karius – gabų jauną dailininką Eduarą, milijonieriaus sūnų, ir buvusį banko darbuotoją Alberą. Mūšio lauke Eduaras išgelbsti iš mirties spąstų Alberą, tačiau pats sunkiai sužeidžiamas – jo veidas nepagydomai subjaurojamas ir toks jis nenori grįžti namo, todėl įkalba draugą paskelbti jį mirusiu.

Paslėpęs savo tapatybę, o veidą pridengęs kauke, po kurio laiko Eduaras pradeda piešti puikius piešinius karo tematika, Alberas tampa jo „impresarijumi“ – patikėtiniu.

Filmas pelnė penkis Prancūzijos kino „Cezarius“ už geriausią režisūrą, adaptuotą scenarijų, operatoriaus darbą, scenografiją ir kostiumus. Iš viso 7 kino apdovanojimai ir 14 nominacijų.

spacer

Išvertė/redagavo/šaltinis/atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
Aurika_Us. / Morpheus LT 1 srt 24.000 +