.

Rat Film (2016) Žiurkių Filmas

small poster image


Išvertė: Juta_Ja.
Atsiuntė:
Partizanas

Žanras: Dokumentika

Režisavo: Per sienas, tvoras ir alėjas žiurkės ne tik atskleidžia mūsų atskirties ribas, bet ir kuria jose namus. Šiame dokumentiniame filme Baltimorės istorijai tyrinėti naudojama žiurkė.
Aktoriai: Theo Anthony, Dan Deacon, Matt Fouse ir kiti.

Siužetas: Žiurkės – gajausias žinduolis. Jos ne tik tveria ilgiausiai be maisto, bet ir veisiasi nesustabdomu greičiu. Šis padaras visais amžiais gyveno greta žmogaus – ne tik kaip kenkėjas, bet ir kaip paties žmogaus organizmo ambasadorius moksliniuose, medicininiuose eksperimentuose.
Režisierius naudoja įvairius dokumentinius kadrus bei tiriamąją medžiagą Baltimorės istorijai nupasakoti.
Čia žiurkių ir žmonių santykiai – ypatingi.
Mieste vis dar vyrauja pajamų nelygybė, o rasinės neapykantos ištakos, pasirodo, taip pat turi šį tą bendro su graužikais. Tarp originaliausių kovos su žiurkėmis būdų – šaudymas ir net meškerė.

Theo Anthony dokumentikoje pasakojama apie nuodų tobulinimą, įvairius eksperimentus, tačiau kartu tai yra išsamus Baltimorės socialinio peizažo pristatymas.

„Mano pirma mintis buvo kurti filmą apie žiurkių žudikus. Buvau matęs daug Ulricho Seidlo darbų. Kai pradėjau gilintis į kovą su graužikais ir analizuoti urbanistinius miesto planus, supratau, kad visa tai slepia kur kas reikšmingesnę Baltimorės istoriją.“ Theo Anthony

spacer

Išvertė/redagavo/šaltinis/atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
Juta_Ja. / Partizanas LT 1 srt 23.976 +