.

Before Midnight (2013) Prieš Vidurnaktį

small poster image


Išvertė: x
Atsiuntė:
Partizanas

Žanras: Drama, Romanas

Režisavo: Richard Linklater
Aktoriai: Ethan Hawke, Julie Delpy, Seamus Davey-Fitzpatrick ir kiti.

Siužetas: 1995 metais per Europą keliavęs amerikietis turistas Džesis (aktorius Ethanas Hawke'as) traukinyje į Paryžių užkalbina nepažįstamąją prancūzę Seliną (aktorė Julie Delpy). Jaunuoliui pavyksta įkalbinti, kad bilietą iki galinės stotelės turėjusi mergina išliptų Austrijos sostinėje Vienoje ir praleistų vieną spontanišką naktį mieste ("Prieš saulėtekį"). Jie vaikštinėjo tamsos apgaubtomis ir romantiškai ištuštėjusiomis gatvėmis, bet nepasikeitė telefonų numeriais, o tik susitarė vėl susitikti toje pačioje vietoje po šešių mėnesių.

2004 metais Džesio ir Selinos keliai lyg ir netyčia susikirto Paryžiuje. Ji užsuko į knygyną, kuriame Jis pristatinėjo bestseleriu jau tapusią knygą, kurioje laisvai ir šiek tiek išgalvotai aprašė judviejų romantišką pasimatymą prieš devynerius metus ("Prieš saulėlydį"). Iš tiesų nei susituokęs su kita moterimi, sūnaus susilaukęs Džesis, nei tikrosios gyvenimos meilės neradusi Selina nesilaikė Vienoje priimto susitarimo ir net nebandė atvykti į pirmojo išsiskyrimo vietą. Paryžiuje jis turėjo laiko iki vakare suplanuoto skrydžio į kitą šalį reklaminės kelionės maršrutu. Ji pasiūlė pasivaikščioti gimtojo miesto gatvėmis ir atvirai pasikalbėti.

Dabar Džesis ir Selina gyvena kartu. Jie vis dar nesusituokę, bet džiaugiasi sukūrę tvirtą šeimą ir augindami dvi dukreles-dvynukes. Tačiau jų santykiai neprimena romantiškiausios pasaulyje pasakos. Mes sutinkame porą šešias savaites užtrukusių smagių atostogų Graikijoje priešpaskutinę dieną. Per atsisveikinimo vakarienę su bohemiškais draugais ir rašytojais Selinos geriausia draugė Ariadni (ją vaidina graikų režisierė ir aktorė Athina Rachel Tsangari) prasitaria apie paruoštą netikėtą staigmeną. Ji užsakė kambarį prabangiame miestelio Kosta Navarino viešbutyje. Į šį romantišką pasimatyma Džesis ir Selina eina pėsčiomis takeliu, nusidriekusiu per miškelį, nedideles kalvas, gražias pakrantes ir tarp senovinių griuvėsių. Jie niekur neskuba ir atvirai kalbasi. Pačiomis įvairiausiomis, skausmingiausiomis, netikėčiausiomis ir sunkiausiomis temomis, nevengdami klausimų apie dabartinius santykius ir artimiausią ateitį. Jie planuoja užsiregistruoti viešbutyje prieš pat vidurnaktį.

"Jei šiandien mes susitiktume pirmą kartą traukinyje, ar Tu išdrįstum užkalbinti mane? Ar paprašytum manęs išlipti iš traukinio kartu Tavimi?", - savo mylimojo Džesio paklausia Selina.

spacer

Išvertė/redagavo/šaltinis/atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
x / Partizanas LT 1 srt 23,976 +