.

West Side Story (2021) Vestsaido Istorija

small poster image


Išvertė: Egidija_Tu.
Atsiuntė:
Partizanas

Žanras: Nusikaltimas, Drama, Miuziklas

Režisavo: Steven Spielberg
Aktoriai: Ansel Elgort, Rachel Zegler, Rita Moreno, Ariana DeBose ir kiti.

Siužetas: Pasaulinio lygmens, pagal Viljamo Šekspyro tragediją „Romeo ir Džuljeta“ pastatytas 1961-ųjų metų kino miuziklas „Vestsaido istorija“, pelnęs net dešimt „Oskaro“ statulėlių, iki šiol yra laikomas labiausiai apdovanotu miuziklu Holivudo istorijoje.

Mintis sukurti pjesę apie šiuolaikinius Romeo ir Džuljetą dramaturgui J.Robinui ir kompozitoriui L.Bernsteinui kilo dar 1949-aisiais. Tuomet pagausėjo puertorikiečių emigracija į turtingas Jungtinės Amerikos Valstijas, o dalis amerikiečių jaunimo atvykėlius sutiko nusiteikę priešiškai, ir tai ne sykį sukėlė muštynes, smurtą, šiurkščius susidūrimus. Tokie įvykiai paskatino sukurti „Vestsaido istoriją“, pirmąjį miuziklą nagrinėjantį aktualias to meto amerikiečių jaunimo problemas, itin subtiliai pasakojusį apie tragišką dviejų mylinčių širdžių - puertorikietės Marijos ir amerikiečio Tonio - likimą.

Po premjeros Niujorke 1957-aisiais ir ypač po puikios ekranizacijos 1961-aisiais, „Vestsaido istorija“ tapo garsiu miuziklu ne tik Amerikos, bet ir Europos scenose. O žymūs pasaulio balsai - ispanas Ch.Kareras ir gimusi Naujojoje Zelandijoje K.Te Kanava, diriguojant pačiam kūrinio autoriui L.Bernsteinui, įsigudrino padaryti tokį gerą šio veikalo įrašą, kad iki šiol jis atstovauja muzikinės fonotekos aukso fondui.

Praėjus 60-čiai metų režisierius Steven Spielberg pristato naują miuziklo adaptaciją kinuose, kuri tyrinėja meilę ir konkurenciją tarp dviejų skirtingos etninės kilmės paauglių gatvės gaujų. Taipogi po šešių dešimtmečių į Valentinos vaidmenį sugrįžta aktorė Rita Moreno, kuri originalioje ekranizacijoje vaidino Anitą. Pagrindinius įsimylėjėlių Marijos ir Tonio vaidmenis atlieka kino scenos debiutantė Rachel Zegler bei romantinės dramos „Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos“ žvaigždė Ansel Elgort.


spacer

Išvertė/redagavo/šaltinis/atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
Egidija_Tu. / Partizanas LT 1 srt 23.976 TPB