.

In The House / Dans La Maison (2012) Tuose Namuose

small poster image


Išvertė: x
Atsiuntė:
Partizanas

Žanras: Drama, Paslaptis, Trileris

Režisavo: François Ozon
Aktoriai: Fabrice Luchini, Vincent Schmitt, Ernst Umhauer ir kiti.

Siužetas: Tiesiai po pasaulinės premjeros Toronto kino festivalyje ir San Sebastjano kino festivalio konkurso į Lietuvą atkeliauja karštas, gražus, ryškus, geismingas, įtemptas ir šiurpinantis madingojo prancūzo Francois Ozono ("Po smėliu", "Baseinas", "8 moterys", "Žmonos maištas") trileris, kuriame nelieka ribų tarp realybės ir prasimanymų.

Neturtingos šeimos išugdytas 16-metis paauglys Klodas (aktorius Ernstas Umhaueris) tik iš pažiūros atrodo ramus, drovus ir nekaltas lyg avinėlis. Jis vengia griebtis iniciatyvos, mėgsta tylenio taktiką, paslaptingu žvilgsniu tyrinėja aplinkinius žmones ir klasėje nuolat slepiasi paskutiniame suole. Tačiau visiškai kitoks Klodas atsiskleidžia rašydamas ir vaizdingai perteikdamas mintis, kupinas vojerizmo, klastos ir erotiškumo.

Dėstytojas Žermenas (aktorius Fabrice'as Luchini) pastebi neeilinių gabumų talentą ir deda visas pastangas, kad išugdytų naują balsą šiuolaikinėje literatūroje. Vis dėlto pedagogui rūpi sužinoti, iš kokių situacijų Klodas semiasi įkvėpimo ir formuoja fantastiškai brandžias idėjas.

Deja, dėstytojas tikrai nenumatė, kuo visa ši istorija baigsis ir kaip tai pakeis jo bei jo žmonos Žanos (aktorė Kristin Scott Thomas) gyvenimus.


spacer

Išvertė/redagavo/šaltinis/atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
x / Partizanas LT 1 srt 24.000 YTS