.

August: Osage County (2013) Šeimos Albumas: Rugpjūtis

small poster image


Išvertė: Mėlynasis Rėjus
Atsiuntė:
Partizanas

Žanras: Komedija, Drama

Režisavo: John Wells
Aktoriai: Meryl Streep, Dermot Mulroney, Julia Roberts ir kiti.
Siužetas: Kaip rašė Levas Tolstojus savo romane „Ana Karenina" - „Visos laimingos šeimos panašios viena į kitą, kiekviena nelaiminga šeima yra nelaiminga savaip". Juodojo humoro komedijoje „Šeimos albumas: RUGPJŪTIS" kaip tik ir pasakojama vienos nelaimingos šeimos istorija.

Vyresnės Vestonų šeimos dukros Barbara (aktorė Julia Roberts) ir Karen (Juliette Lewis) gyvena savo atskirus ir nuo šeimos atitolusius gyvenimus. Tėvų namuose likusi tik jauniausia sesutė Aivė (Julianne Nicholson), kuriai ir tenka didžiausia slogios kasdienybės dalis: tėvas Beverlis Vestonas (Sam'as Shepard'as) yra poetas-alkoholikas, motina Violeta (Meril Streep) serga burnos vėžiu ir skausmą malšina narkotikais.

Nebeištverdamas kankinančios kasdienybės, Beverlis pasamdo prižiūrėtoją savo žmonai ir nusižudo. Vyresnės seserys priverstos sugrįžti namo, tačiau nesugeba perlipti per savo nuostatas, ambicijas ir ego. Nuo pat pirmosios dienos tarp jų iškyla daugybė nesutarimų, aštrinančių ir taip sudėtingą gimtųjų namų atmosferą. Paaiškėja ir kitų negražių dalykų: Karen sužadėtinis pasirodo besąs vaikų tvirkintojas, o Aivė laukia pirmos progos, kad romantiškai pabėgtų iš namų su tikru savo pusbroliu. Galų gale namuose lieka tik mirties laukianti Violeta ir jos prižiūrėtoja.

Juodojo humoro komedija pastatyta pagal Tracy Letts to paties pavadinimo pjesę, 2008-aisiais gavusią prestižinę Pulicerio premiją dramos kategorijoje. Filmą prodiusavo George'as Clooney'is.


spacer

Išvertė/redagavo/šaltinis/atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
Mėlynasis Rėjus / Partizanas LT 1 srt 24.000 TPB