.

The Favourite (2018) Favoritė

small poster image


Išvertė: Egidija_T.
Atsiuntė:
partizanas

Žanras: Biografija, drama, istorija

Režisavo: Yorgos Lanthimos
Aktoriai: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz ir kiti.

Siužetas: XVIII a. pradžia. Anglai išdidžiai kovoja su prancūzais. Nepaisant to, ančių lenktynės ir ananasų valgymas klesti.

Gležna karalienė Ana (akt. Olivia Colman) užima sostą, o jos artima draugė, ledi Sara (akt. Rachel Weisz), kol karalienė jaučiasi prastai, pastarosios pavedimu valdo šalį. Kai rūmuose pasirodo nauja tarnaitė Abigailė (akt. Emma Stone), jos žavesys akimirksniu pavergia Sarą.

Sara priima Abigailę po savo sparnu, o Abigailė pamato galimybę grįžti į aristokratišką gyvenimą. Kadangi karas atima iš Saros daugybę jos laiko, Abigailė nusprendžia tapti karalienės kompanione.

Jų auganti draugystė suteikia Abigailei šansą įvykdyti savo ambicijas ir ji neleis moterims, vyrams, politikai ar triušiams maišytis jos kelyje.

Filmas 2019-aisiais nominuotas 10 Oskarų, tarp jų ir pagrindinėse kategorijose - geriausio filmo, geriausio scenarijaus, režisieriaus ir t.t. Pelnė vieną - Olivia Colman už geriausią moters vaidmenį. Kiti 150 laimėjimų bei 265 nominacijos įvairiuose kino festivaliuose.

spacer

Išvertė/redagavo/šaltinis/atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
Egidija_T. / partizanas LT 1 srt 23,976 BR