.

The Quack / Znachor (1982) Žiniuonis

small poster image


Išvertė: LvB
Atsiuntė:
LvB

Žanras: Drama | Romanas

Režisavo: Jerzy Hoffman
Aktoriai: Jerzy Binczycki, Anna Dymna, Tomasz Stockinger ir kiti.

Siužetas: "Žiniuonis" – tai lenkų kino perliukas, sukurtas remiantis Tadeuszo Dolegos – Mostowiczo romanu. Savo laiku buvęs hitu visoje Sovietų Sąjungoje, net ir praėjus beveik dvidešimčiai metų jis išlieka vis toks pat šiltas ir artimas žmogaus širdžiai, o jame gvildenami klausimai ir problemos aktualūs net ir šiandien.

Rafalas Vilčiuras (akt. Jerzy Binczycki) – genialus chirurgas, po kurio skalpeliu atgyja net ir beviltiškiausi ligoniai. Deja, šeimyninis vyro gyvenimas klostosi ne taip sėkmingai kaip jo karjera. Namus palikus žmonai ir dukrai, chirurgas lieka gatvėje. Apiplėštas, be pinigų ir dokumentų vyras vos per kelias akimirkas iš gerbiamo gydytojo tampa gatvių valkata.

Aplinkybių vedinas jis pakeičia vardą ir tampa Antonu Kosiba. Nubraukęs prieš tai buvusį gyvenimo tarpsnį vyras keliauja iš namų namus, dirbdamas už maistą ir guolį nakvynei. Kartą atvykęs į vieno malūnininko ūkį, Antonas apsistoja svetingo vyro namuose ir padeda jam ūkio darbuose, o netrukus tampa visaverčiu šeimos nariu. Matydamas nevaikštantį, prie lovos prikaustytą malūnininko sūnų, chirurgas ryžtasi atgaivinti praeities įgūdžius ir operuoja jaunuolį bei padovanoja jam galimybę vėl atsistoti ant kojų. Netrukus apylinkėse pasklinda gandas apie žiniuonį, neatlygintinai tiesiantį pagalbos ranką kiekvienam besikreipusiam, o ties malūnininko durų slenksčiu būriuojasi iš tolimiausių pakampių atvykę sergantieji.

Vieno pasivaikščiojimo metu vyras užsuka į vietinę parduotuvę, o joje sutinka jaunutę pardavėją Marysią (akt. Anna Dymna), stulbinamai panašią į savo žmoną. Lankydamas mielą mergaičiukę vyras tampa aistringos ir dramatiškos Marysios ir turtuolio Lešeko (akt. Tomasz Stockinger) meilės istorijos liudininku ir pirmasis tiesia pagalbos ranką įsimylėjėliams. Tuo tarpu likimas jau dėlioja savo kortas ir ruošia Rafalui dar vieną gyvenimo staigmeną...

spacer

Išvertė/redagavo/šaltinis/atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
LvB LT 1 srt 25,000 HDTVRip