.

Legend Of The Galactic Heroes: My Conquest Is the Sea Of Stars /
Ginga Eiyû Densetsu: Waga Seifuku Wa Hoshi No Taikai (1988)
Galaktikos Herojų Legenda: Mano Užkariavimas Yra Žvaigždžių Jūra

small poster image


Išvertė: Klaudijus
Atsiuntė:
partizanas

Žanras: Animacija | Veiksmas | Fantastika

Režisavo: Noboru Ishiguro
Aktoriai: Ryô Horikawa, Kei Tomiyama, Masashi Hironaka ir kiti.

Siužetas: Bendras kūrinio aprašymas:
Istorijos veiksmas vyksta tolimoje ateityje Paukščių Tako galaktikoje, apytiksliai XXXVI amžiuje. Dalis galaktikos planetų tereformuotos, jose gyvena tarpžvaigždinės žmonių civilizacijos. Dvi galingos valstybės, Galaktikos imperija ir Laisvų planetų aljansas, be paliovos, apie 150 metų grumiasi dėl viešpatavimo galaktikoje.

XIX a. Prūsiją primenančioje Galaktikos imperijoje ambicingas karo genijus Reinhardas fon Miuzelis greitai kopia karjeros laiptais. Jis trokšta išvaduoti savo seserį Anerozę, kurią kaizeris paskelbė savo naujaja žmona. Vėliau jis panorsta ne tik nuversti korumpuotą Goldenbaumų dinastiją, bet ir nugalėti Laisvų planetų aljansą, suvienyti galaktiką ir tapti jos valdovu.

Laisvų planetų aljanse gyvena kitas genijus, Jangas Venlis. Jis iš pradžių troško karo akademijoje įgyti istoriko specialybę ir įstojo į taktinį kovos padalinį tik todėl, kad jam reikėjo pinigų mokslams. Už jo pademonstruotą meistriškumą strategijų taikyme daugelyje lemiamų mūšių ir karinių konfliktų jam greitai buvo suteiktas admirolo laipsnis. Jangas tampa aršiu Reinhardo varžovu, bet jie vis tik gerbia vienas kitą. Jangas garsėja sėkmingomis pergalėmis kovose, kur rodos šansų laimėti nėra, nepaisant to, kad visada atsiduria silpnesniojo vaidmenyje bei nedideliais civilių ir karinės technikos nuostoliais. Be to, jis taip pat geba iš anksto numatyti priešininkų veiksmus.

Legend of the Galactic Heroes: My Conquest Is the Sea of Stars:
Tai įžanginis 110 serijų anime serialo Legend of the Galactic Heroes (Ginga Eiyuu Densetsu) filmas, pasakojantis apie pirmąjį susidūrimą tarp ambicingo jaunuolio, Imperijai atstovaujančio ir užkariauti galaktiką siekiančio Reinhardo fon Miuzelio ir pasyviojo Jango Venlio, kuris tarnauja korumpuotai demokratijai. Istorijos veiksmas klostosi tolimoje ateityje Paukščių Tako galaktikoje, kur vyksta 150 metų besitęsiantis karas tarp dviejų tarpžvaigždinių žmonijos valstybių – Galaktikos imperijos ir demokratiško Laisvų planetų aljanso

Legend of the Galactic Heroes: Overture to a New War:
Tiamat mūšis baigėsi ir abu herojai, Jangas Venlis ir Renhardas fon Lohengramas, grįžo į savo nacijas, kad trumpą laiko dalį praleistų ramybėje. Reinhardo išskirtiniai įgūdžiai priartino jį net labiau prie imperatoriaus ir dabar jis paskirtas vesti pajėgas į Aljanso teritoriją. O kaip dėl Jango, jo gyvenimas tapo dar komplikuotesnis, kai jo ilgametis draugas iš akademijos, Žanas-Robertas Lapas, pasiperša jo gyvenimo meilei - Džesikai. Dabar jis turi apsaugoti ne tik save, bet ir Lapą, kaip vėliau paaiškės, kitame žūtbūtiniame mūšyje prieš grafą Lohengramą.

Pastaba: šis filmas yra detalesnis pirmų dviejų ova serijų perpasakojimas.

spacer

Išvertė/redagavo/šaltinis/atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
Klaudijus / partizanas LT 1 ass 23,976 BR