.

Lock, Stock And Two Smoking Barrels (1998)
Lok, Stauk Arba Šauk

small poster image


Išvertė: RP
Atsiuntė:
Aivaras.net

Žanras: Komedija | Nusikaltimas

Režisavo: Guy Ritchie
Aktoriai: Jason Flemyng, Dexter Fletcher, Nick Moran ir kiti.

Siužetas:
Vėtytas ir mėtytas gatvės apsukruolis Edis rengiasi didžiausiam savo gyvenime kortų žaidimui. Pradinė suma - 100.000 svarų sterlingų. Žaidimas lemtingas ne vien Edžiui, bet ir trims jo draugeliams - Tomui, Beikonui ir "Muilui", atidavusiems savo sunkiai uždirbtus "grynuosius"…

Galbūt Edis ir "kiečiausias" kortų "ryklys", tačiau šį kartą sėkmė nuo jo nusigręžia - jis lieka skolingas pusę milijono. Ir ne bet kam, o pagarsėjusiam gangsteriui Hariui! Viena savaitė. Po to - po minus pirštuką kasdien. Tiesa, galima ir kita išeitis. Haris pamirštų skolą, jei Edžio tėtušis Džei Di (jį vaidina įžymusis dainininkas Sting`as) atiduotų mafijai savo barą…

Kol Edis su draugais karštligiškai muistosi, ką čia būtų geriau apvogti, gal net (kodėl gi ne?) mafijozų marihuanos fabrikėlį, jau net visko matę gangsteriai apakę griebiasi už galvų. Kaip ir žiūrovai salėje. Štai čia ir prasideda TIKRASIS filmas ir pašėlęs lošimas VABANK, perdėm pakvipęs paraku ir stambiu kalibru panosėj. Ar pavyks bičams išsaugoti tėtušio biznį ir anūkų sotų gyvenimą, ir kokios kortos liko rankovėj? O tai jau paliekame pačio žiūrovo malonumui kino teatro salėj.

Pirmasis jauno režisieriaus ir scenaristo Guy`aus Ritchie`io pilno metražo filmas "Lok, stauk arba šauk" pernai sukėlė tikrą sensaciją Didžiojoje Britanijoje. Šio dinamiško, juodojo jumoro kupino filmo siužetas pilnas tokių netikėčiausių vingių, jog kai kurie kritikai filmo žiūrėjimą lygina su važiavimu "amerikietiškais kalneliais".

Pernai Tokijo tarptautiniame kino festivalyje Guy`us Ritchie`s pelnė apdovanojimą kaip geriausias režisierius, šiemet Londono kino kritikų draugija pripažino jį geriausiu scenaristu, o juostą "Lok, stauk arba šauk" - geriausiu 1998 metų britų filmu.

"Lok, stauk arba šauk" - vienas iš tų nedažnų atvejų, kai ir kritikų, ir eilinių žiūrovų nuomonės sutampa.

spacer

Išvertė/redagavo/šaltinis/atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
RP (baltracker.net) / Aivaras.net LT 1 srt 23,976 BR 1080p YIFY