.

Arrival (2016) Atvykimas

small poster image


Išvertė: anglisss, Linas_K.
Atsiuntė:
Partizanas

Žanras: Fantastika | Drama | Paslaptis

Režisavo: Denis Villeneuve
Aktoriai: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker ir kiti.

Siužetas: Klausimas, ar esame vieni šioje begalinėje visatoje, žmoniją kamuoja jau labai seniai. Tačiau kad ir kiek apie tai būtų mąstyta, pirmasis kontaktas su svetima civilizacija visuomet bus netikėtas ir gąsdinantis. Kai vieną dieną skirtingose pasaulio vietose nusileidžia keliolika milžiniškų kosminių laivų, daugybė žmonių puola į paniką. Tačiau kai kelias dienas nieko blogo nenutinka, žmonės ima ruoštis užmegzti kontaktą.

Valdžios atstovai pagalbos kreipiasi į vieną geriausių pasaulio lingvisčių Luizą Benks (aktorė Amy Adams). Jai skiriama užduotis pabandyti užmegzti pirmąjį kontaktą ir išsiaiškinti atvykėlių ketinimus Žemės atžvilgiu. Pirmą kartą patekusi į ateivių laivą, Luiza net neįsivaizduoja, nuo ko pradėti. Tačiau po kelių valandų pora jos idėjų pasiteisina: svetimieji akivaizdžiai linkę bendrauti. Prasideda sunkioji darbo dalis: pabandyti suvokti visiškai svetimą kalbą ir pabandyti surasti bendrų komunikacijos taškų.

Tačiau pasaulyje netrūksta ir žmonių, nusiteikusių visiškai priešingai ir įsitikinusių, kad reikia kuo greičiau smogti ateiviams, kol šie nepradėjo atakos pirmieji. Įtampa vis labiau auga ir Luizos pečius užgriūva milžiniška atsakomybė – nes menkiausia klaida gali lemti žmonijos išnykimą.

spacer

Išvertė/redagavo/šaltinis/atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
anglisss / Spinefix / Partizanas LT 1 srt 23,976 DVDScr
Linas_K. / Partizanas LT 1 srt 23,976 BR