.

Straight Outta Compton (2015) Tiesiai Iš Komptono

small poster image


Išvertė: Griniukė (TRL)
Atsiuntė:
Partizanas

Žanras: Biografija | Drama | Istorija

Režisavo: F. Gary Gray
Aktoriai: O'Shea Jackson Jr., Corey Hawkins, Jason Mitchell ir kiti.

Siužetas: Filmas pasakoja apie legendinės gangsterinio tipo hip-hopo grupės N.W.A. (Niggaz Wit Attitudes) istoriją, kurios kelias į muzikinį Olimpą prasidėjo 1985 metais. Pradžioje grupę sudarė penki nariai, kurių tarpe buvo visiems puikiai žinomas Eminemo atradėjas ir vienas geriausių šių dienų muzikos prodiuserių Dr. Dre bei aktorius ir reperis Ice Cube‘as. Per šešerius gyvavimo metus grupė išleido du multiplatininius albumus, kurie dabar laikomi vienais svarbiausių gangsta-repo istorijoje. Grupė pasižymėjo itin vulgariais ir neapykantos kupinais tekstais, kuriuose jautėsi panieka moterims, policijai, taip pat buvo šlovinami narkotikai, seksas ir nusikaltimai. 1991 metais grupei iširus atlikėjai pradėjo savo solines karjeras. Juostoje bus rodomas būtent tas 1985–1991 metų laikotarpis.

Anonsas prasideda su Dr. Dre ir Ice Cube pasakojimu apie dabartinį Komptoną, kurie mus nukelia į 1987-uosius, kai tik prasidėjojų jų kelias į šlovę. Anonse matome daug veiksmo, susišaudymų, ano laikotarpio jaunų žmonių siekius bei daugybę nuogų merginų. Akivaizdu, jog režisierius mums norės parodyti visą purviną šou verslo pusę.

Juostos pavadinimas irgi ne atsitiktinis. Būtent taip vadinosi pirmasis, 1988 metais išleistas N.W.A. albumas, kuriame atsirado tokie hitai kaip „Fuck tha Police“, „Express Yourself“ ir „Dopeman“. Taip pat pavadinimas simbolizuoja rajoną, iš kurio yra kilę grupės nariai. Jis yra laikomas pačiu pavojingiausiu Los Andželo kvartalu. Grupės įtaka šiuolaikinei populiariajai kultūrai irgi jaučiama. Kompiuterinių žaidimų studija „Rockstar“ pagerbė grupės nuopelnus, pristatydama aliuziją į juos populiariame žaidime „GTA: San Andreas“. Žaidimo metu galima išgirsti nemažai grupės dainų.

spacer

Išvertė/redagavo/šaltinis/atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
Griniukė / Dovydus / Partizanas LT 1 srt 23,976 BRrip