.

Killing Them Softly (2012) Nužudyti Juos Švelniai

small poster image


Išvertė: nBoo
Atsiuntė:
Partizanas

Žanras: Nusikaltimas | Trileris

Režisavo: Andrew Dominik
Aktoriai: Brad Pitt, Ray Liotta, Richard Jenkins ir kiti.

Siužetas: Mafija, pokeris, nešvarūs pinigai – visa tai intriguojančiame veiksmo filme "Killing Them Softly", sukurtame pagal JAV rašytojo George‘o V.Higginso bestselerį „Cogan‘s Trade“. Pagrindinį vaidmenį filme, sulaukusiame kritikų liaupsių šių metų Kanų kino festivalyje, sukūrė ryškiausia pastarojo dešimtmečio kino žvaigždė Bradas Pittas. Juostoje taip pat vaidina „Sopranų“ vyrukai Jamesas Gandolfini ir Vincentas Curatola bei kiti žiūrovų pamėgti aktoriai.

Filmo veiksmas rutuliuojasi 2008 metais, ekonomikos krizės įkarštyje. Filme nuskamba frazė: „Amerika yra ne šalis, tai sumautas verslas“. Ironiška, tačiau krizė labiausiai paveikė gangsterių klaną, kuris valdo nešvariu keliu uždirbtus pinigus.

Nelegalūs lošimai – vienintelė likusi pelninga šešėlinės ekonomikos sritis. Kai mafijos globojamo nelegalaus pokerio turnyro metu įvykdomas apiplėšimas, norėdami išsaugoti nelegalių lošimų reputaciją ir savo autoritetą, mafijos bosai meta į žaidimą savo tūzą – pasamdo žymiausią samdomą žudiką Koganą (Bradas Pittas), kad šis išsiaiškintų apiplėšimo detales.

Kogano darbas – žudymas. Bet jis negali pakęsti, kai aukos verkia, maldauja, šaukia motinas. Todėl jam patinka žudyti per atstumą. Nežiūrint aukai į akis. Be jokių jausmų. Tačiau šį kartą jo užduotis kitokia – taip pamokyti išsišokėlius, kad tai įbaugintų visus nusikaltėlius ir atkratytų juos nuo minties kėsintis į mafijos pinigus.

spacer

Išvertė/ripino/šaltinis - Atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
nBoo, red.: justyte - Partizanas LT 1 srt 23,976 -