.

Match Point (2005) Lemiamas Taškas

small poster image


Išvertė: x
Atsiuntė:
partizanas

Žanras: Drama, romanas, trileris

Režisavo: Woody Allen
Aktoriai: Scarlett Johansson, Jonathan Rhys Meyers, Emily Mortimer ir kiti.

Siužetas: Krisas Viltonas (akt. Johnatan Rhys-Meyers) – paprastas vaikinas iš Airijos. Kažkada vilčių teikęs tenisininkas, svajonėms neišsipildžius ir profesionalaus sportininko karjerai nepasisekus, dabar pragyvenimui užsidirba treniruodamas turtuolius privačiame klube.
Klube Krisas susipažįsta su turtingos ir kilmingos Hiujtų šeimos atžala - Tomu Hiujitu ( akt. Mathew Goode). Šis turtingas jaunuolis pakviečia paprastą teniso mokytoją kartu praleisti laisvalaikį ir apsilankyti operoje su jo šeima.
Šis vakaras tampa lemtingu Krisui – jis susipažįsta su Tomo seserimi Klojė (akt. Emily Mortimer). Pirmas merginos žvilgsnis kupinas susidomėjimo, o antrasis jau nepalieka jokių abejonių – Klojė tenisininkui yra neabejinga.
Turtinga mergina įpratusi gauti viską, ko tik užsigeidžia, todėl ji stengiasi “gauti” Krisą. Klojė tėveliai nori matyti savo dukrą laimingą, tad pasistengia padaryti viską, kad jos užgaidos būtų patenkinamos, net jei naujausia užgaida – nenusisekęs tenisininkas be skatiko kišenėje.
Klojė tėvas Alekas Hiujitas (akt. Brian Cox) pasiūlo Krisui darbą vienoje iš savo kompanijų. Vaikinukas puikiai suvokia, kad ne dėl jo asmeninių savybių jam tenka tokie pasiūlymai, tačiau puikiai suvokia, kad tai - durys į sėkmę, į turtingą ir ramų gyvenimą. Juk Klojė visai nebloga mergina, jos tėvai turtingi, jis gaus puikų darbą ir iki gyvenimo galo galės nesirūpinti pajamomis.
Taigi Krisas viską pasvėręs ir paskaičiavęs veda Klojė, įsikuria prabangiame Londono rajone ir į jo gyvenimą ateina ramybė, tačiau …
Ramybę sudrumsčia to pačio Tomo Hiujito, atvedusio jį į aukštuomenės gyvenimą, sužadėtinė. Amerikietė Nola (akt. Scarlett Johansson) – to paties plauko kaip kažkada buvo Krisas. Ji puikiai apžavėjo Tomą ir yra viską taip susiplanavus, kad ir į jos gyvenimą ateitų taip laukiama prabanga ir ramybė. Nola svajoja ištekėti už “tiesiog neblogo” Tomo ir įsilieti į aukštuomenės gyvenimą. Senųjų Hiujitų tai pernelyg nedžiugina, tačiau aišku viena – ne tik Tomą, bet ir Krisą Nola apžavėjo negrįžtamai…

spacer

Išvertė/redagavo/šaltinis/atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
x LT 1 srt 23,976 BR TPB