.

Gran Torino (2008) Gran Torino

small poster image


Išvertė: x
Atsiuntė:
Partizanas

Žanras: Drama

Režisavo: Clint Eastwood
Aktoriai: Clint Eastwood, Bee Vang, Christopher Carley ir kiti.

Siužetas: Po 2004 m.“Oskarus“ pelniusios dramos „Mergina verta milijono“, legendinis Clintas Eastwoodas nevaidino nei vienoje juostoje. Tik režisavo. Dabar pagaliau ir pats atliko pagrindinį vaidmenį veiksmo dramoje „Gran Torino“, kurioje jo vaidmuo veikiausiai bus paskutinis aktorinis pasirodymas kine.
Pensijon išėjęs purvinasis Haris dar turi parako ir stoja prieš aršius korėjiečių imigrantams. Eastwoodas grįžta kaip senas paniuręs beprotis su ginklu rankoje.

Pagrindinis „Gran Torino“ herojus Voltas Kovalskis (C. Eastwoodas) – užkietėjęs rasistas, kategoriškai atsisakantis gyventi pagal modernėjančio pasaulio taisykles. Tai atsiskyrėlis, buvęs Korėjos karo veteranas. Senis gyvenime pasitiki tik dviem dalykais: visada parengtu savo ginklu M–1 ir šunimi Deizi. Žmonės, kuriuos jis vadino kaimynais – arba išsikėlė, arba jau mirę. Jis nekenčia „aziatų“ ir, kaip tyčia, jo naujieji kaimynai – iš Azijos kilę imigrantai Hmongai.

Kovalskis didžiuojasi gerai išlaikytu kolekciniu 1972 m. automobiliu „Gran Torino“, prie kurio niekam neleidžiama nė prisiartinti. Tokia perdėta meilė automobiliui aitrina vietinių paauglių vaizduotę ir jie pradeda terorizuoti karingąjį senį. Ilgapirštis kaimynų sūnus Tao, vietinės paauglių gaujos spaudžiamas, išdrįsta pasikėsinti į veterano legendinį automobilį. Irzlus seniokas ryžtasi peraukėti jaunimą ir lyg netyčia išsitraukia seną šautuvą...


spacer

Išvertė/redagavo/šaltinis/atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
x / Partizanas LT 1 srt 23.976 TPB